Megbízható, minőségi szolgáltatás az iparban!

Kérdése van? Hívjon minket! [+36 20 973 8431]

SÓTABLETTA

 

Miért van szükség a sótabletta használatára?


A sótabletta a vízlágyító berendezések regenerálása során nélkülözhetetlen termék. Ezek a berendezések a vízkő kiválását okozó magnézium és kalcium ionok eltávolítását segítik. Ezt a folyamatot ioncserének nevezik. A vízkezelésnek ez a folyamata nagyon fontos, hiszen az egyik leggyakrabban előforduló probléma a vízminőséggel kapcsolatban a vízkövesedés.

Magyarország legnagyobb részén kemény a víz, a lágyításra szinte mindenhol szükség van.

A kemény víz lerakódik a vízcsövekben, eltömíti azokat, ezáltal csökken a víznyomás, mely a gépek, berendezések korai meghibásodását okozza.

A vízlágyító berendezések egy ioncserélő folyamat során távolítják el a magnézium és kalcium ionokat a vízből. A kemény víz a gyantaoszlopon keresztülfolyva úgy válik lágy vízzé, hogy a gyantaágyban található műanyag gyöngyök negatív töltésükkel magukhoz vonzzák a pozitív töltésű magnézium és kalcium ionokat, és eltávolítják azokat a vízből. A gyanta tulajdonképpen kicseréli a kalcium és magnézium ionokat nátrium ionra, így a folyamat végén már a lágyított víz kerül a vízvezetékrendszerbe.

A gyanta regenerálásának folyamata nagy tisztaságú sóoldat felhasználásával történik, ehhez szükséges a sótabletta. A regenerálás úgy történik, hogy a folyamat során a kálcium és magnézium ionokat leválasztják a gyantáról, és helyére újból nátrium ionokat juttatnak. A berendezés felszívja a sólevet a sótartályból, a sóoldat átáramlik a gyantán, a folyadék pedig a csatornába távozik.

Milyen berendezésekhez használható?


A PurAqua sótabletta bármilyen vízlágyító készülékhez használható. A sótablettát alkalmazhatjuk vákuumsóval működő berendezésekhez is, nem fogja befolyásolni a működést.

Hogyan tároljam a sótablettát?


A sótablettát száraz helyen kell tárolni, lehetőség szerint óvjuk a napfénytől a zsákokat, nehogy kárt tegyen a zsákban a nap UV sugara.

Mi befolyásolja az árát?


Az energiaárak sajnos nagyban befolyásolják a sótabletta árát, hiszen a kitermeléshez nagymértékű energiafelhasználás szükséges.

Téli időszakban időszakos hiány alakulhat ki, mert, ha sok hó esik Ausztria és Németország területén, akkor a sót az útszórásra használják.

Jelenleg számos Ukrán bánya nem üzemel, ez a kiesés is hiányt okoz ezen a területen.

 

 

AJÁNLATKÉRÉS