Megbízható, minőségi szolgáltatás az iparban!

Kérdése van? Hívjon minket! [+36 20 973 8431]

TERMÉKEK

  FUCHS kenőanyagok

Innovatív kenőanyagok az ipar és az autóipar számára

A FUCHS 1931-ben Németországban, családi vállalkozásként jött létre. Az európai, észak-amerikai, valamint az ázsiai piacon is jelentős pozíciókkal rendelkezik. A FUCHS a világ 8. legnagyobb olajvállalata. Széleskörű termékválasztékával több, mint 100 környezetbarát, biológiailag gyorsan lebomló kenőanyagokat kínál az autóipar és az ipari szektor minden területére.

 

 

  HENKEL kenőanyagok

A vállalat szlogenje, a „Henkel – barátságos márka” magában foglalja azt az ígéretet, hogy a Henkel márkatermékeivel és technológiáival az emberek életét könnyebbé, jobbá és szebbé teszi.

A németországi, düsseldorfi székhelyű Henkel világszerte közel 50 ezer alkalmazottat foglalkoztat és azon német vállalatok közé tartozik, melyeknek a legszélesebb körű külföldi leányvállalat-hálózatuk van. Az emberek világszerte bíznak a Henkel márkáiban és technológiáiban.

A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. 
A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care (mosó- és háztartási tisztítószerek), Beauty Care (szépségápolás) és Adhesive Technologies (ragasztás technológiák).

A Laundry & Home Care (mosó- és háztartási tisztítószerek) üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Persil, Tomi és Biopon mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Clin, Bref, Sofix, Opti és MaxSan. 

A Beauty Care (szépségápolás) üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Palette, Taft, Syoss, Fa, Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.

Az Adhesive Technologies (ragasztás technológiák) üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Pritt, Palma, Ceresit, Cimsec, Thomsit), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Bonderite, Teroson, Loctite, Adhesin).

A Henkel Magyarország Kft. jelenleg kettő gyárban folytat termelést. 

Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.

2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.  

 

  AGIP kenőanyagok

AGIP - ENI születése

Az Agip (Azienda Generale Italia Petroli) 1926-ban gázolaj és dízel üzemanyagok forgalmazására, illetve az ehhez szükséges nyersanyagok felkutatására és kitermelésére Olaszországban alapított cég. A nyersanyagfeltárás Olaszországban kezdődött, de megemlíthetők a román, az albán és az iraki feltárások is. A Második Világháború után Enrico Mattei kapta a feladatot, hogy számolja fel a diktatúra által létrehozott Agipot. Ezzel szemben Mattei megerősítette, átszervezte a céget, és az olasz nemzet egyik legfontosabb gazdasági tényezőjévé tette. Végül is az Agip történelmi szerepe abban áll, hogy megtörte a nagy olajvállalatok monopoliumát.

Az olasz kormány 1953-ban hozta létre az Eni-t (Ente Nazionale Idocarburi), hogy támogassa és fejlessze a nemzeti energiastratégiát, továbbá, hogy egy cégbe koncentrálja az energia szektorral kapcsolatos összes aktivitást. A koncentráció eredményeképpen az Agipot is beolvasztották az Eni-be.

AGIP Magyarországon

Az AGIP termékek 1972 óta vannak jelen a magyar piacon és ismertek a mezőgazdasági, építőipari, haszon és gépjárművet üzemeltetők körében.

A motorkerékpárok motorjaitól a legfejlettebb sportautókig, a legerősebb teherautók dízelmotorjaitól a mezőgazdaságban használt traktorokig, a villamos energiát előállító turbináktól a hajók haladását biztosító óriási méretű motorokig az Agip termékek minden alkalmazási területen képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani, és hosszú felhasználási időt biztosítani a vevők teljes megelégedésére, mindezt ráadásul úgy, hogy közben a környezetvédelmi szempontokat is tökéletes mértékben kielégítik.

 

  MOBIL kenőanyagok

Mind a Mobil, mind az Exxon cég gyökerei a 19. századig vezethetõek vissza, amikor az amerikai ipar több szektorában is - az acélipar, a bankszektor, a vasút terén, stb. - robbanásszerû fejlõdés ment végbe. Az olajipar felvette az iramot, és lépést tudott tartani a petróleum, a kenõolajok és a zsírok iránti fokozódó igénnyel is.

John D. Rockefeller ebben az időszakban számos érdekeltséget szerzett olajipari vállalatokban, és 1882-ben a Standard Oil Trust alá szervezte õket. Ugyanebben az évben két feldolgozó és marketing szervezet olvadt össze. Egyikük a New Jersey-i székhelyû Standard Oil Co., másikuk pedig a New York-i Standard Oil Co. volt. Ezek a cégek tekinthetõk az Exxon illetve a Mobil fõ elõdeinek. A növekvõ gépjármûpiac arra inspirálta a Standard Oil Co.-t, hogy 1920-ben regisztráltassa a Mobiloil védjegyet.

A háború utáni években, a gazdasági fellendülés időszakában az új gyártási eljárások és a bővülő piacok elősegítették a petrolkémiai anyagok és egy sor származékos termék fejlődését.

A Mobil Chemical Company alapítása 1960-ban történt. Alapvető termékei akkor is, mint 1999-ben, az olefin és aromás alapanyagok, valamint etilénglikol és polietilén voltak. Az Exxon Chemical Company 1965-ben vált az egész világra kiterjedő szervezetté, és 1999-ben az alábbi anyagok területén számított a nagy gyártók és értékesítők közé: olefinek, aromás vegyületek, polietilén, továbbá az olyan speciális termékek, mint az elasztomerek, lágyítók, oldószerek, technológiai folyadékok, oxoalkoholok és ragasztó műgyanták. 1998-ban az Exxon és a Mobil aláírta a végleges megállapodást, amelynek értelmében a két cég összeolvadt, és Exxon Mobil Corporation néven újjáalakult.

Az Exxon Mobil Corporation egyike a világ legnagyobb pertolkémiai vállalatának. Az Exxon Mobil vezette be elsőként az olyan tartós motorolajakat, melyek csereperiódusa hosszabb és a legtöbb autógyártó vállalat elismerését kiváltotta. Ezek az új motorolajak garantáltan hosszú élettartalmú védelmet biztosítanak a motor alkatrészeinek.

 

 

PARNALUB kenőanyagok

1999 óta forgalmazzák a görög gyártású, PARNAS márkájú kenőanyagokat Magyarországon. A termékskálában nálunk mindenki megtalálhatja az igényének és lehetőségének leginkább megfelelő termékeket a Ferrari-tól a Trabant-ig és a Honda CBR1000RR-tõl az öreg Simson-ig.

  OEST kenőanyagok

 

Az OEST vállalatcsoport Németországban, Freudenstadt városában működik azon a környéken, ahol a Duna ered. A társaságot Georg Oest alapította az I. Világháború idején 1915-ben és mind a mai napig önálló, tradicionális családi vállalkozásként, főként a nyugat-európai olajtermék piacon tevékenykedik.
Napjainkban az alapító családjának harmadik generációja irányítja a vállalatcsoport önálló egységeit:

Georg Oest Mineralölwerk GmbH & Co. KG

Közlekedési és ipari alkalmazású kenőanyagok, illetve speciális olajtermékek gyártása, forgalmazása


Oest Tankstellen GmbH & Co. KG

Közlekedési és ipari alkalmazású kenőanyagok, illetve speciális olajtermékek gyártása, forgalmazása.Oest GmbH & Co. Maschinenbau KG

Enyvkeverő és emulgeáló berendezések gyártása, forgalmazása a fafeldolgozó ipar számára.